Over

Home Over

ONTSTAAN

Shine is ontstaan uit het koor Stay Close uit Brandwijk. Enkele enthousiaste leden hebben het initiatief genomen om in augustus 2009 een nieuw koor op te richten. Hoewel we tegenwoordig repeteren in Sliedrecht, is de binding met de Alblasserwaard nog altijd groot. Onze leden wonen
dan ook verspreid door dit gebied en zelfs daarbuiten.

DOEL

Ons doel is om door middel van zang en muziek God te eren en Zijn boodschap uit te stralen. Onze motivatie zit in onze naam. Door Hem te eren en te prijzen, hopen we dat mensen iets mogen ervaren van Zijn liefde.

Jesaja 12:5

“Zing een lied voor de Heer: wonderbaarlijk zijn Zijn daden. Laat heel de aarde dit weten!”

GOSPELKOOR SHINE

Wij zijn een gemengd, interkerkelijk koor met ongeveer 50 leden. Wekelijks komen we bij elkaar om liederen te repeteren, die we tijdens een optreden uit het hoofd zingen. Tijdens een optreden worden we muzikaal ondersteund door ons eigen combo. Het repertoire is eigentijds en gevarieerd en bestaat uit mooie, rustige liederen maar ook uit vrolijke en vlotte praise- en gospelmuziek. Wij zingen zowel Nederlands- als Engelstalige liederen.

WAAR?

Wij verlenen graag onze medewerking in kerkdiensten, jeugddiensten, themadiensten, evangelisatiebijeenkomsten of andere passende gelegenheden. Vraag naar de mogelijkheden via ons contactformulier. 

LID WORDEN?

De repetities worden gehouden iedere dinsdag van 20.00 tot 22.00 aan de Jacob Catsstraat 6 te Sliedrecht. Iedereen tussen 16 en 60 jaar is welkom om vrijblijvend  eens mee te zingen. Mocht je besluiten lid te willen worden, dan is de contributie € 40,- per kwartaal. We verwachten wel, dat je regelmatig de repetities bezoekt, om zo (nieuwe) liederen te kunnen leren voor een optreden. Tijdens een optreden, zingen we namelijk uit het hoofd.

DIRIGENT

Al sinds de oprichting in 2009 wordt het koor geleid en begeleid door onze dirigent Bastiaan van der Pijl uit Boven- Hardinxveld. Bastiaan heeft ondermeer les gehad van de bekende organist en dirigent Frans van Tilburg (1933-2005). Hij begeleidt ons tijdens repetities en uitvoeringen op piano/keyboard. Tevens is Bastiaan dirigent van Jeugkoor Op Weg en Vocalgroup Testify beiden uit Boven-Hardinxveld. Ook is hij een ervaren organist en bespeelt regelmatig het kerkorgel tijdens kerkdiensten.